Prepararea ceaiurilor


Pentru o eficienta maxima in dizolvarea substantelor active in apa se procedeaza asa in prepararea ceaiurilor.
Se pune apa la fiert apoi se adauga cantitatea de ceai, se asteapta sa fiarba apoi se lasa la fiert 3 minute dupa care se ia de pe foc si se acopera ibricul 15 minute. Dupa care se strecoara iar ceaiul este bun de baut. Se indulceste dupa gust dar eu recomand a fi baut neindulcit doar este folosit ca medicament. Daca se indulceste cu miere trebuie sa se astepte ca temperatura ceaiului sa scada aproape la temperarura camerei.
Pentru o energizare suplimantara a ceaiului se pot pune in cana si 2 – 3 lingurite de rom daca nu este contraindicat de doctori.




Amestecarea plantelor

Un ceai bun se prepara din mai multe plante. In comert se gasesc pachete gata preparate din plantele cu actiune comuna asupra aceleasi boli.
Acasa noi putem face singuri aceste amestecuri. Alegem plantele tamaduitoare ale unei boli le turnam intr-un bol si amestecam continutul. Apoi la prepararea ceaiului luam din acel bol.
Daca nu avem recomandari suplimentare amestecam in procente 1 la 1. Adica aceeasi cantitate de plante din fiecare sortiment. In comert plantele au cam acelasi gramaj in fiecare cutie. Deci se amesteca cate o cutie de fiecare fel.