Pentru o eficienta maxima
in dizolvarea substantelor active in apa se procedeaza asa in
prepararea ceaiurilor.
Se pune apa la
fiert apoi se adauga cantitatea de ceai, se asteapta sa fiarba apoi
se lasa la fiert 3 minute dupa care se ia de pe foc si se acopera
ibricul 15 minute. Dupa care se strecoara iar ceaiul este bun de
baut. Se indulceste dupa gust dar eu recomand a fi baut neindulcit
doar este folosit ca medicament. Daca se indulceste cu miere trebuie
sa se astepte ca temperatura ceaiului sa scada aproape la temperarura
camerei.
Pentru o
energizare suplimantara a ceaiului se pot pune in cana si 2 – 3
lingurite de rom daca nu este contraindicat de doctori.
Amestecarea plantelor
Un ceai bun se
prepara din mai multe plante. In comert se gasesc pachete gata
preparate din plantele cu actiune comuna asupra aceleasi boli.
Acasa noi putem
face singuri aceste amestecuri. Alegem plantele tamaduitoare ale unei
boli le turnam intr-un bol si amestecam continutul. Apoi la
prepararea ceaiului luam din acel bol.
Daca nu avem
recomandari suplimentare amestecam in procente 1 la 1. Adica aceeasi
cantitate de plante din fiecare sortiment. In comert plantele au cam
acelasi gramaj in fiecare cutie. Deci se amesteca cate o cutie de
fiecare fel.